“Voor onze leerlingen ...”

Visie

Karmelieten : als een boom in de zon ...

met veel groene bladeren

Onze leerlingen staan centraal. Zij kunnen opgroeien in een familiale sfeer met respect voor ieders eigenheid. Zij mogen zichzelf zijn en kunnen hun talenten ontwikkelen in studie, sport en spel. De ruime klassen, de groene omgeving, de ontspanningsruimten en de uitgestrekte terreinen bevorderen het groepsgevoel.

 

sterke takken die ver uitlopen

Onze moderne studierichtingen met economie, moderne talen, wiskunde en wetenschappen bereiden de leerlingen voor op hogere studies. De humane vakken en esthetica laten hen de schoonheid van het leven ontdekken.  ICT en informatica worden geïntegreerd in alle vakken.  ‘Smartschool’, het digitale leerplatform, zorgt voor didactische ondersteuning en bevordert de efficiënte communicatie tussen ouders, leerlingen en leerkrachten.

 

een stevige stam

De secundaire afdeling van het Sint-Jozefsinstituut is een ASO-school, geleid door een gedreven schoolbestuur. Een dynamische directeur en enthousiast personeel komen tot intense samenwerking.  Pedagogische vernieuwing en voortdurende aandacht voor actuele ontwikkelingen staan garant voor kwaliteitsvol onderwijs. Het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs is onze voortdurende zorg.

 

een oude wortel, met jonge scheuten in een vruchtbare bodem

Het Sint-Jozefsinstituut werd gesticht in 1817 door de Geraardsbergenaar kanunnik Contstant Van Crombrugghe.  Het is een middelgrote, autonome, christelijke school van de paters Jozefieten.  De school werkt nauw samen met de oudervereniging, de oud-leerlingenbond, de parochies, het stadsbestuur, de jeugdbewegingen, de kunstacademie, de natuur- en sportverenigingen.