“In het spoor van de stichter, Constant Van Crombrugghe”

Jozefietenscholen wereldwijd

Wereldwijd zijn er momenteel 16 Jozefietenscholen.

De paters Jozefieten in Europa

België

In Geraardsbergen, de geboortestad van hun stichter, zijn er twee gemeenschappen.  In het Sint-Jozefsinstituut zijn de paters Jozefieten eindverantwoordelijk voor de basisschool, de secundaire school en de school voor buitengewoon basisonderwijs.  In het weekend – op zaterdag om 18 uur en op zondag om 8 uur – wordt eucharistie gevierd in de prachtig gerestaureerde kerk.

Op de nabijgelegen Oudenberg situeert zich nog een Jozefietenklooster.  De Congolese pater François is rector van de bedevaartskapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Oudenberg.

Ook in MelleLeuven en Houtaing is de congregatie aanwezig.

Engeland

In Weybridge bevindt zich het St George's College.  Naast een sterke algemene vorming wordt veel aandacht aan de artistieke vorming besteed. Het St. George’s Choir was in 2012 het beste schoolkoor van Engeland.

 

De paters Jozefieten in de Verenigde Staten

Op uitnodiging van de aartsbisschop van Los Angeles gingen de Jozefieten naar Californië.  De paters zijn actief in de St. Joseph High School in Santa Maria.

 

De paters Jozefieten in Afrika

In 1929 gingen Jozefieten naar de Democratische Republiek Congo, toen nog Belgisch Congo genoemd. Momenteel werken er ongeveer 50 Congolese paters in de Jozefietenscholen in de bisdommen Mweka, Bulongo, Domiongo en Ilebo. In 2003 werd in de hoofdsad Kinshasa het Collège Saint-Etienne gesticht.

In Gabon en in Kameroen zijn de Jozefieten verantwoordelijk voor vijf parochies.